Jelovnici štampa i izrada jelovnika za vaš lokal može biti urađena na mnogo načina i od različitih materijala. Prvo trebate odrediti kakav jelovnik je pogodan za usluge koje pružate u Vašem ugostiteljskom objektu:

  • Za objekte brze hrane ili kafiće preporučujemo da to bude plastificiran meni mekog poveza i nekoliko unutrašnih strana u zavisnosti koliko artikala imate u ponudi.
  • Ukoliko je u pitanju restoran, naša preporuka je da uradite tvrdo povezan jelovnik sa koricama obloženim kožom ili ekokožom. Na kоrici radimo otisak sa Vašim logom. Unutrašnje strane mogu da budu plastificirane mat ili sjajno, ili od nekog reljefnog papira. Treća mogućnost je da se ubace transparentni džepovi u koje se ubacuju strane jelovnika, koje se kasnije mogu zameniti novim ukoliko dođe do promene cena ili artikala.
  • Za picerije preporučujemo da jelovnik bude izradjen od ilustrovanih plastificiranih tvrdih ili mekih korica i unutrašnjim plastificiranim ili matiranim stranama sa slikama pica koje su u ponudi ili bez slika.

Koričenje jelovnika vršimo tvrdim povezom, a unutrašnje strane pričvršćene sa pocinkovanim nitnama.

Nitne su imitacija zlata ili srebra.